ریدایرکت و نقش آن در سئو
نوشته شده توسط : the designer

ه Redirect ریدایرکت و نقش آن در سئو

آیا تا به حال صاحبخانه‌ای را دیده‌اید که مجبور به ترک خانه‌اش شده باشد؟ ریدایرکت ها حکم صاحبخانه‌ها یا مالکان ساختمان را دارند که به دلایل متفاوت مجبور به جابه‌جایی هستند. این جابه‌جایی می‌تواند به صورت موقت و یا به صورت دائم باشد که نوع آن بسته به دلایل انتخاب می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع Redirect ریدایرکت ها و نقش آن ها در سئو بپردازیم اگر آماده کسب اطلاعات بیشتر هستید با ما همراه باشید .

ریدایرکت Redirect چیست؟

ریدایرکت در لغت به معنی دوباره راهنمایی کردن و تغییر مسیر است. در عصر و دنیای سئو ریدایرکت روشی برای انتقال موتورهای جستجو و کاربران از صفحهای به صفحه دیگر یا از سایتی به سایت دیگر محسوب میشود. اساس کار به این شکل است که با کمک ریدایرکت ها کاربران و موتورهای جستجو را به آدرس جدید سایت و یا صفحه جدید هدایت می کنید.

Redirect  کردن صفحات یا سایت چه کاربردی دارد؟

خیلی خوب می دانید که نقل و انتقالات بی دلیل اتفاق نمی‌افتند. برخی از صاحبخانه‌ها به دلیل این که محل سکونت‌شان در طرح قرار گرفته است مجبور به ترک خانه می‌شوند و برخی دیگر به قصد تعمیرات برای مدتی ساختمان یا خانه را ترک می‌کنند .

به عنوان مدیر سایت بعضی اوقات مجبورید آدرس صفحه یا صفحاتی در سایت خود را تغییر دهید یا به طور کامل دامنه سایت را عوض کنید. در این مواقع ریدایرکت‌ها به دادتان می‌رسند تا علاوه بر حفظ اعتبار خود بخاطر سایت قبلی، بتوانید کاربران خود را به سایت جدید راهنمایی کنید .

در یک نگاه کلی به کاربرد Redirect  باید بگوییم زمانی از ریدایرکت ها استفاده می کنید که:

  • آدرس تمامی صفحات وب سایت به طور کامل تغییر کرده باشد. در این حالت با دادن یک دستور کلی به راحتی می‌توانیم تمامی صفحات را به آدرس جدید انتقال دهیم.
  • در داخل سایت خود چندین صفحه با موضوعات و محتواهای یکسان دارید که وجود آن‌ها جز جریمه چیزی نصیب‌تان نمی‌کند. در نتیجه برای جلوگیری از خشم الگوریتم‌های گوگل، آدرس این صفحات را به اصلی‌ترین صفحه انتقال می دهید. برای انجام این کار لازم است برای هر یک از صفحات به صورت جداگانه دستور صادر کنید.

چند نوع ریدایرکت Redirect وجود دارد؟

انواع ریدایرکت

هدف استفاده از ریدایرکت ها انتقال است و تمامی آن ها یک هدف را دنبال می کنند. با این حال، هر کدام به یک روش خاص عمل می‌کنند و دو نوع ریدایرکت وجود دارد.  یکی از آن‌ها به صورت دائمی و دیگری به صورت موقت انتقالات را انجام می‌دهد .

ریداریرکت 301

ریدایرکت 301 حکم همان مالکی را دارد که باید برای همیشه خانه خود را ترک کند و به خانه جدید نقل مکان کند. همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم دلایل متفاوت است. گاهی شما برای تغییر آدرس یک صفحه از سایت خود باید از ریدایرکت ها استفاده کنید. ممکن است آن صفحه ارزشمند باشد و نخواهید آن را از دست بدهید. در این حالت، با استفاده از ریدایرکت 301 این امکان را برای صفحه مورد نظر ایجاد میکنید که به صورت دائمی به مکان جدید برود. با این کار هم مسیر جدید را به گوگل معرفی کردهاید و هم اعتبار سایت یا صفحه قبلی خود را از دست ندادهاید.

ریدایرکت 302

خانه نیاز به تعمیرات دارد و مالک برای بازسازی باید چند وقتی خانه را ترک کند. صفحه یا صفحاتی از سایت بنا به دلایلی و براساس تصمیم مدیر سایت قرار است از صفحه نتایج جستجو پنهان بمانند و بعد از چند وقت دوباره به نمایش دربیایند. در این مدت با استفاده از ریدایرکت 302 بدون آن که به اعتبار صفحه مورد نظر لطمه‌ای وارد بشود تنها با استفاده از یک سری دستورات آدرس صفحه مورد نظر به یک آدرس جدید انتقال پیدا می‌کند. با استفاده از ریدایرکت 302 به گوگل میفهمانیم که یک انتقال موقتی به صفحه جدید داریم و نیازی به انتقال اعتبار صفحه قدیم به جدید نیست .

استفاده از ریدایرکت Redirect چه تاثیری بر سئو دارد؟

در گذشته استفاده از ریدایرکت ها تاثیر بسیاری بر سئوی سایت داشت. با استفاده از ریدایرکت 301 شما تنها می‌توانستید 85 درصد از رتبه و اعتبار سایت خود را انتقال دهید و در ریدایرکت 302 رتبه سایت منتقل نمی‌شد. بعدها اعلام شد که در هیچ کدام از روش‌های ریدایرکت Redirect هیچ آسیبی به رتبه سایت‌ها وارد نخواهد شد. با این وجود هنوزهم نمی‌توان به صورت قطعی گفت که استفاده از این روش‌ها بدون تاثیر خواهد بود .

اگر چه استفاده از ریدایرکت ها تاثیری بر رتبه سایت شما ندارد، باید در نظر بگیرید که پیج رنک ( Page Rank ) تنها یکی از فاکتورهای موثر بر سئو است. اگر آدرسی را به صفحه جدیدی انتقال می‌دهید باید بدانید مرتبط بودن محتوای صفحه قبل و صفحه جدید بسیار مهم است. اگر یکسان نباشند صفحه اول نه تنها رتبه خود را از دست می‌دهد بلکه به آدرس جدید هم منتقل نخواهد شد .

لازم به ذکر است اگر قصد دارید صفحه‌ای را به طور کامل از سایت خود حذف کنید نباید از ریدایرکت 302 استفاده کنید. این کار باعث می‌شود پس از مدتی صفحه مورد نظر از دیتابیس موتورهای جستجو پاک شود و از طرف دیگر ارزش و اعتبار آن به صفحه جدید منتقل نخواهد شد. اگر قصد انجام چنین کاری را داشتید بهتر است از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

منبع: 

گروه تخصصی وبنا




:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 دی 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: