سئو چیست ؟ انواع و روش های سئو
نوشته شده توسط : the designer

سئو چیست ؟ انواع و روش های سئو

بیایید فرض کنیم یک سایت عالی برای کسب‌وکارتان طراحی و راه‌اندازی کرده‌اید. حالا از چه طریقی باید این سایت را به مخاطبان نشان دهید؟ سایتی که کسی آن را نبیند به چه درد می‌خورد!؟ اینجاست که سئو وارد می‌شود! حتما عبارت سئو سایت را تا به حال زیاد شنیده‌اید. کارشناسان این کلمه را به همراه یک سری تکنیک و توضیح گیج‌کننده به کار می‌برند. اما اگر می‌خواهید ساده و روشن سر در بیاورید که سئو چیست یا قصد دارید با انواع روش های سئو آشنا شوید، وبنا همراه باشید.

سئو چیست ؟

کلمه سئو مخفف Search Engine Optimization است. یعنی بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو. در نهایت می‌توانیم سئو را این گونه تعریف کنیم:

سئو به مجموعهای از دستورالعملها و تکنیکها گفته میشود که با استفاده از آنها میتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستوجو (مثل گوگل) بالاتر ببرید.

معروف است که قاتل‌ها می‌توانند جسد مقتول را در صفحه دوم سرچ گوگل مخفی کنند چون هیچکس هیچوقت به آن جا سر نمی‌زند!

اگر به روند سرچ کردن خودتان هم دقت کنید این مسئله را می‌بینید. معمولا وقتی جایی دچار مشکلی می‌شوید یا سوالی برای‌تان پیش می‌آید در اولین قدم موبایل را برمی‌دارید و سوال را در گوگل تایپ می‌کنید. بعد هم وارد یکی از چند لینک اول می‌شوید و تمام! این طور نیست؟

به همین دلیل همه صاحبان سایت‌ها و کسب‌وکارها می‌خواهند از هر راهی که شده سایت‌شان را به رتبه‌های بالا برسانند. خبر خوب این که خود موتورهای جست‌وجو راهکارهایی را برای رسیدن به رتبه‌های بالا پیشنهاد می‌دهند. البته بعضی از تکنیک‌ها را هم کارشناسان بعد از آزمون و خطاهای بسیار شناسایی کرده‌اند.

سئو چه اهمیتی دارد؟

سئو چه اهمیتی دارد؟

اگر دلایل بالا برای‌تان کافی نبود این نکته را در نظر بگیرید:

طبق آمار گوگل، روزانه در حدود 3.5 میلیارد نفر از گوگل استفاده می‌کنند. در واقع بیشتر آدم‌های روی کره زمین، اگر بخواهند چیزی بخرند یا سوالی بپرسند اول به گوگل مراجعه می‌کنند!

در چنین شرایطی، مثلا اگر یک فروشگاه آنلاین تجهیزات کامپیوتر داشته باشید، حتما می‌خواهید در معرض دید این میلیون‌ها بازدیدکننده قرار بگیرید. می‌دانید روزانه چند نفر کلمه ماوس را سرچ می‌کنند؟ همه این‌ها مشتریان بالقوه‌ای هستند که ممکن است پس از بازدید خرید خود را از سایت شما انجام دهند. این یعنی کلیک‌های کاربران بسیار ارزشمند است و اگر بتوانید سایت خود را در رتبه‌های بالاتر نگه دارید کلیک‌های بیشتری به دست می‌آورید. به همین سادگی!

انواع روش‌ های سئو چیست ؟

برای این که کاملا درک کنید سئو چیست باید ابتدا روش‌‌های آن را بشناسید. سئو را می‌توان با روش‌های مختلفی انجام داد: کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری. گول این اسامی بامزه را نخورید. هر کدام پیچیدگی‌های عجیب و غریبی دارند!

سئو کلاه سفید چیست؟

سئو کلاه سفید

شنیده‌اید که بار کج به منزل نمی‌رسد؟ کل حرف سئوی کلاه سفید همین است.

سئو کلاه سفید یا سئوی اخلاقی به مجموعه روشها و تکنیکهایی گفته میشود که خود موتورهای جستوجو برای بالا بردن رتبه سایتها معرفی کردهاند. این روشها رتبه سایت را به صورت طبیعی و قانونی بالا میبرند.

بهترین مورد از انواع روش های سئو همین کلاه سفید است. البته سخت‌ترین و طولانی‌ترین روش هم هست. برای داشتن سئوی کلاه سفید باید صبور باشید، مدام بر وب سایت‌تان نظارت کنید و تکنیک‌ها را به درستی به کار بگیرید. در عوض پیش گوگل آبرو و اعتبار به دست می‌آورید و جایگاه‌تان تثبیت می‌شود.

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه یعنی دور زدن قانون و فریب دادن گوگل.

کسانی که می‌خواهند فورا به رتبه‌های بالا برسند یک سری روش‌های تقلب و راه‌های میان‌بر پیدا کرده‌اند تا گوگل را گول بزنند. مبارزه سختی بین سئوکاران کلاه سیاه و و گوگل جریان دارد. هر روش تقلبی که پیدا می‌کنند، گوگل راه تشخیص آن را پیدا می‌کند. این فرایند باعث شده که گوگل هر روز هوشمندتر بشود.

با استفاده از این مورد از انواع روش های سئو ممکن است بتوانید چند روزی در رتبه‌های اول باشید اما مطمئنا گیر می‌افتید و سقوط می‌کنید. ضمن این که عزت و اعتبار خود را هم پیش گوگل از دست می‌دهید. خلاصه این کارها آخر و عاقبت ندارد!

سئو کلاه خاکستری چیست؟

این مورد از فهرست انواع روش های سئو نیز ادامه مبارزه سئوکاران با گوگل است.

سئو کلاه خاکستری یعنی ما گوگل را دور میزنیم اما یک جوری که نفهمد و با ریسک کمتر!

به صورت خلاصه کلاه خاکستری‌ها خوبند تا زمانی که لو نرفته باشند!

حواس‌تان باشد که این کار را فقط سئوکاران خیلی حرفه‌ای می‌توانند انجام بدهند و دیگران نباید به سمتش بروند. چون سایت‌شان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

انواع تکنیک‌های سئو چیست ؟

می‌‌دانید بهترین تکنیک‌‌های سئو چیست و به چه گروه‌‌هایی تقسیم می‌‌شود؟

سئو دو دسته کلی دارد: آن پیج و آف پیج، بهینه‌سازی داخلی و بهینه‌سازی خارجی و هر کدام از این دسته‌ها را باید با روش‌های خاصی انجام داد.

سئو داخلی سایت چیست؟

سئو داخلی سایت چیست؟

به بهینهسازی صفحات داخلی سایت، سئوی داخلی یا آن پیج میگویند. این کار کمک می‌کند موتورهای جست‌وجو صفحات داخلی سایت شما را بشناسند و درجه مفید بودن آن برای کاربران را درک کنند. برای انجام سئوی داخلی سایت باید جزئیات فراوانی را رعایت کنید:

بهینه‌سازی آدرس (url) صفحات سایت

گوگل به آدرس تمامی صفحات سایت توجه می‌کند. هر چه این آدرس‌ها کوتاه‌تر، خواناتر و مرتبط‌تر باشند، بهتر است.

تحقیق کلمات کلیدی keyword research

منظور از تحقیق کلمات کلیدی این است که بررسی کنید مخاطبان نیازهای خود را با چه کلماتی در اینترنت جست‌وجو می‌کنند. با این تحقیقات می‌توانید محتوای سایت را بر اساس نیازهای مخاطبان تولید کنید. برای یافتن این کلمات ابزارهای مختلفی وجود دارد که در یک مقاله دیگر مفصل به آن‌ها می‌پردازیم.

بهینه‌سازی عنوان سئو meta title

عنوان سئو همان تیتری است که در در صفحه گوگل نمایش داده می‌شود. یک عنوان جذاب انتخاب کنید که  کلمه کلیدی اصلی در آن به کار رفته باشد. این عنوان را کمتر از 55 کلمه انتخاب کنید و با تگ H1 قرار دهید.

بهینه‌سازی ساختار متن

این کار را با استفاده از سرنویس‌های H1، H2، H3 و … انجام می‌دهید. عنوان با سرنویس H1، تیترهای اصلی با H2 و زیرشاخه‌های آن‌ها با H3 و … مشخص می‌شود. این کار هم به گوگل کمک می‌کند ساختار متن‌تان را بهتر تشخیص بدهد و هم کاربران نظم بهتری در نوشته می‌بینند.

بهینه‌سازی انکرتکست‌ها

منظور از انکرتکست لینک‌هایی است که داخل متن قرار می‌دهید. این لینک‌ها باید مرتبط به موضوع باشند و کلمه کلیدی در آن‌ها به کار رفته باشد.

بهینه‌سازی توضیحات متا  meta description

توضیحات متا همان متنی است که در صفحات جست‌وجوی گوگل نمایش داده می‌شود. در گذشته تعداد کلمات این متن حدود 155 کلمه بود اما حالا این تعدا کمتر شده است. در توضیحات متا باید با استفاده از کلمات کلیدی ساده و روان محتوای صفحه را به مخاطبان معرفی کنید.

بهینه‌سازی چگالی کلمات کلیدی

نیازی نیست متن را پر از کلمات کلیدی کنید. کلمات را در متن به گونه‌ای توزیع کنید که مخاطب و گوگل هر دو منظورتان را متوجه شوند. متنی که پر از کلمات کلیدی و جملات نامفهوم باشد محتوای مفید برای کاربر شناخته نمی‌شود.

لینک‌سازی داخل سایت

لینک‌سازی یا لینک بیلدینگ موضوع حساسی است. بخشی از آن مربوط به لینک دادن به محصولات و صفحات داخلی سایت می‌شود و بخش دیگری نیز مربوط به لینک دادن به وب سایت‌های دیگر که مرتبط با موضوع هستند می‌شود.

در مورد این بخش دوم نگرانی‌هایی وجود دارد. ممکن است نگران بشوید که برای سایت رقیب تبلیغ می‌کنید. اما باید توجه داشته باشید که در عین حال محتوای صفحه خودتان را به آن سایت خوب دیگر مرتبط کرده‌اید و شاید حتی گوگل متوجه شود که سایت شما محتوای غنی‌تری دارد.

کدهای نشانه‌گذاری اسکیما

با استفاده از این کدها به گوگل می‌فهمانید که این بخش از وب سایت‌تان درباره چه موضوعی صحبت می‌کند. فهرست این کدها در سایت schema.org می‌توانید ببینید.

بهینه‌سازی عکس‌ها  و تصاویر

ممکن است بپرسید تاثیر عکس و تصویر بر سئو چیست ؟ مسئله این است که حجم تصاویر سایت روی سرعت بارگذاری تاثیر می‌گذارد و سرعت بارگذاری روی سئو! هیچ مخاطبی حوصله سایت‌هایی را که کند باز می‌شوند ندارد. ابزارها و سایت‌های مختلفی وجود دارند که کمک می‌کنند حجم عکس‌ها را بدون افت کیفیت کاهش دهید.

نکته مهم دیگر انتخاب عنوان مناسب و تگ alt برای عکس‌ها است که به گوگل کمک می‌کند موضوع عکس و ارتباط آن با متن را متوجه شود.

ریسپانسیو یا واکنش‌گرا بودن سایت

منظور از سایت ریسپانسیو، وب سایتی است که خود را با همه دستگاه‌ها از قبیل موبایل، تبلت، لپ تاپ و … سازگار می‌کند. در این حالت کاربران با هر دستگاهی که وارد سایت بشوند می‌توانند به خوبی تصاویر و نوشته‌ها را ببینند.

سئوی خارجی سایت

سئو آف پیج

منظور از سئوی خارجی یا آف پیج کارهایی است که خارج از صفحات سایت انجام میدهیم تا رتبه بهتری در گوگل به دست بیاوریم.

لینک‌سازی خارجی

منظور از لینک‌سازی خارجی همان بک لینک گرفتن است. می‌توانید با تولید محتوای غنی کاری کنید که سایت‌های دیگر از مطالب سایت‌تان استفاده کنند و به عنوان منبع به آن لینک بدهند یا این که با خرید لینک اسپم رتبه سایت‌تان را بالا ببرید! این مورد دوم از تکنیک‌های کلاه سیاه است که گفتیم آخر و عاقبت خوبی ندارد! گوگل هر روز باهوش‌تر می‌شود و بیشتر متوجه لینک‌ها اسپم می‌شود.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

تاثیر حضور در شبکه های اجتماعی بر سئو چیست ؟ حضور در شبکه‌های اجتماعی دو مزیت بزرگ برای‌تان دارد. اول این که با انتشار مطالب در این شبکه‌ها به سایت خود لینک می‌دهید. نکته مهم دیگر این است که با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ارتباط نزدیک‌تری با مخاطبان برقرار می‌کنید، آن‌ها محتوای صفحات شما را می‌خوانند، درباره آن‌ها صحبت می‌کنند و آن‌ها را به اشتراک می‌گذارند. با این کار در واقع برندسازی کرده‌اید.

چگونه اعتماد گوگل را جلب کنیم؟

گوگل از سه طریق به سایت شما اعتماد می‌کند:

  • اعتبار سایت: سایتی که محتوای خوب و مفید تولید می‌کند، مرتب به روز رسانی می‌شود و لینک‌های مختلفی دریافت می‌کند، در نظر گوگل معتبر می‌شود.
  • تاریخچه یا عمر سایت: به هر حال احترام بزرگترها واجب است، حتی گوگل هم این را می‌داند! سایتی که مدت زیادی از زمان فعالیتش می‌گذرد و اعتبار بیشتری از سایت‌های جوان دارد.
  • گواهی SSL: این گواهی را باید از شرکت ارائه‌دهنده هاست دریافت کنید. توضیحات مفصلی دارد که بعدا به آن می‌پردازیم فعلا در همین حد بدانید که داشتن این گواهی نشان‌دهنده این است که اطلاعات کاربران در سایت شما امن خواهد بود.

خب امیدوارم با این توضیحات کاملا متوجه شده باشید که سئو چیست و انواع روش های سئو را شناخته باشید. با تمرین و تکرار می‌توانید کاملا بر اصول سئو مسلط شوید. به خاطر داشته باشید که لازم است حتما خود را به روز نگه دارید و جدیدترین تکنیک‌های سئو را در سایت خود به کار بگیرید.

منبع: 

وبنا




:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 دی 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: